Willemijn

Willemijn Verkaik foto: Darren Bell

Masterclass zangtechniek en interpretatie met Willemijn Verkaik

Medio 2022

Willemijn Verkaik
werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. In totaal was Willemijn ruim 2000 keer te zien als Elphaba in Duitsland, op Broadway, in Nederland en op West End. Daarnaast is ze te horen in de populaire Disneyfilm Frozen en Frozen 2 als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa.

Willemijn studeerde in 1999 af aan het Rotterdams Conservatorium als docerend en uitvoerend musicus. Na haar musicaldebuut in Elisabeth in 2001, speelde Willemijn diverse rollen in o.a. 3 Musketiers, We Will Rock You, Elisabeth, Aida, Mamma Mia, Tarzan, Ghost. Onlangs was Willemijn in Nederland te zien als Juffrouw Hannigan in Annie de musical. Als solist verleende Willemijn haar medewerking aan verschillende grote concerten in binnen- en buitenland, waaronder meerdere edities van Musicals in Concert en Disney in Concert.

In haar masterclass ga je aan de slag met een door jouw ingestudeerde song. Wat moet je doen om je lied technisch goed uit te voeren? Hoe interpreteer je de tekst? Wat wil jij ermee zeggen? Wat voeg je toe van jezelf? 28 mei 2022 geeft Willemijn 2 workshops met max 10 personen per workshop. deelname is gratis. De masterclass zit op dit moment vol!